Korzystanie z witryny Bezuzyteczna.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies.

Akceptuję Politykę plików cookies (Nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia).
Rejestracja
Lista numer jeden - potwierdzone czynniki rakotwórcze - to m.in. papierosy, azbest i spaliny. WHO wpisała na tę listę również przetworzone mięso, takie jak kiełbasy, bekon i pasztet. WHO szacuje, że jedzenie 50 g przetworzonego mięsa dziennie zwiększa szanse na rozwinięcie się raka jelita grubego o 18 proc. Mięso przetworzone to produkty, których przydatność do spożycia została zwiększona przez wędzenie, solenie lub dodanie konserwantów. W praktyce? Kiełbasy, boczek, szynka, salami czy pasztety.
Polecamy

Zobacz jeszcze

Dodano: 27 marca 2018 o 12:35:28 przez sin

Za chwilę poznacie dziewczynę, która uwiedzie was tym, jak wygląda i dlaczego SIEDEM MILIONÓW OSÓB na bieżąco śledzi, co robi: Galeria 6 zdjęć

źródło: Papilot
Dodano: 18 kwietnia 2017 o 17:47:45 przez KasztanGniewu
Dodano: 10 kwietnia 2017 o 15:52:56 przez e-wonsz
Obrazek zwinięty, kliknij aby rozwinąć
Dodano: 04 lipca 2016 o 16:38:07 przez callista006
Dodano: 26 sierpnia 2015 o 14:13:59 przez BeeF
Od czasu legalizacji marihuany w Kolorado w styczniu tego roku spadła liczba nastolatków, którzy spożyli marihuanę. Na pytanie: "czy ktoś palił marihuanę w ciągu ostatnich 30 dni?" 20 proc. przyznało się, że tak. W 2011 r. na to samo pytanie pozytywnie odpowiedziało 22 proc. uczniów.
Dodano: 09 sierpnia 2014 o 10:13:39 przez RoundHere
Dodano: 30 czerwca 2014 o 13:01:42 przez legero